Al doilea proiect Impact din Bucuresti va demara anul acesta
Arena Constructiilor

Impact Developer & Contractor pregăteşte demararea celui de al doilea proiect rezidenţial din Bucureşti, după Greenfield Băneasa. “Vom cere cât de curând autorizaţia de construire. Avem în plan să începem construcţia anul acesta”, a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO Impact Developer & Contractor.

Proiectul va fi situat în zona Prelungirea Ghencea – Bulevardul Timişoara. Ansamblul ar urma să cuprindă peste 2.400 de apartamente şi un centru comunitar cu suprafaţa de 4.600 de metri pătraţi, toate dezvoltate pe un teren de aproape 26 de hectare.

Compania mai deţine un teren cu suprafaţa de circa 2,6 hectare în Bd. Barbu Văcărescu. Aici urmează să fie dezvoltat un ansamblu cu circa 600 de apartamente. Deocamdată trebuie clarificată împărţirea terenului, astfel încât construcţia nu are cum să înceapă în acest an, potrivit domnului Puzdrowski.

În paralel, Impact are în vedere achiziţionarea altor terenuri în Bucureşti pentru noi proiecte rezidenţiale.

“Suntem pe punctul de a mai cumpăra un teren”, menţionează domnul Puzdrowski.

În Greenfield Băneasa, Impact are în prezent în curs de livrare ultimele clădiri din etapele  5 şi 6, însumând circa 450 de apartamente, din faza a doua a proiectului. În paralel, avansează lucrările la faza 7, care va cuprinde aproximativ 460 de apartamente.

Totodată, dezvoltatorul are în curs de avizare noul Plan Urbanistic Zonal al ansamblului. După ce acesta va fi aprobat vor putea demara lucrările pentru faza a treia şi ultima a proiectului, care va cuprinde în jur de 3.000 de apartamente. Dezvoltarea acestei faze a fost prevăzută pentru perioada 2018 – 2022.

Anul trecut, Impact a vândut 440 de apartamente. “2016 a fost un an foarte bun, iar 2017 ar trebui să fie puţin mai bun decât 2016 din toate punctele de vedere, dacă nu apar surprize”, afirmă domnul Puzdrowski.

Preţurile locuinţelor din Greenfield au crescut anul trecut cu aproximativ 10%.

O eventuală creştere de preţ anul acesta va fi determinată de evoluţia cererii şi a competiţiei şi de eventuala introducere a unor noi reglementări, aşa cum este cazul proiectului legislativ privind aplicarea TVA de 0% locuinţelor care acum se vând cu TVA de 5%.

Amânarea luării unei decizii în această privinţă ar putea avea un impact negativ, în sensul că ar pune cumpărătorii şi dezvoltatorii în expectativă, consideră domnul Puzdrowski.

În anticiparea viitoarelor etape de dezvoltare şi pentru fluidizarea traficului spre ansamblul Greenfield, Impact va amenaja o a doua cale de acces, pe lângă cea dinspre Şoseaua Bucureşti – Ploieşti (DN1), prin Aleea Teişani.

În acest scop Impact a achiziţionat recent un teren cu suprafaţa de aproximativ 4.200 de metri pătraţi, situat la o distanţa de 3 km de Greenfield. Pe acest teren va fi amenajat un drum de acces cu lungimea de aproximativ 215 metri, cu câte o bandă pe sens, care va porni din Aleea Teişani, va traversa la nivel liniile de cale ferată şi va ajunge în centură pe sub noul pod al centurii Bucureşti. Investiţia în teren s-a ridicat la aproximativ 700.000 euro, urmând să fie investiţi încă aproximativ 300.000 euro în proiectarea şi execuţia accesului. Construcţia va demara de îndată ce va fi obţinută aprobarea din partea autorităţilor, precizează domnul Puzdrowski.

Totodată, dezvoltatorul urmează să realizeze o bandă suplimentară la intersecţia DN1 cu Aleea Teişani, actualul acces în ansamblul Greenfield. Investiţia este de circa 500.000 de euro. Şi această intervenţie este în curs de avizare.