BMW i3 alături de cei 3000 de locuitori Greenfield
www.bmwgroup.com

Greenfield, complexul rezidenţial situat în Sectorul 1, la liziera pădurilor Băneasa şi Tunari, a ajuns în vara aceasta la un număr de 3000 de rezidenţi, fiind astfel cea mai mare comunitate urbană integrată din acest sector.  BMW i3 a fost alături de Greenfield la petrecerea de aniversare a cifrei de 3000 de locuitori.

Astfel, rezidenţii Greenfield au putut descoperi cel mai performant automobil electric disponibil pe piaţa din România. Au fost efectuate în total aproximativ 60 de teste şi au fost parcurşi peste 600 km într-o atmosferă relaxantă şi cu emisii zero, respectând calitatea aerului pentru care Greenfield este renumit.

„Cu o autonomie care acoperă necesarul drumurilor urbane pe mai mult de trei zile, BMW i3 se dovedeşte un automobil ideal pentru oraş. Oricine îşi poate instala o staţie de încărcare sau are acces la o priză aproape de locul de parcare, poate utiliza un BMW i3 fără nicio dificultate. Considerăm că nordul Bucureştiului, cu zone de case şi ansambluri rezidenţiale moderne, cu locuri de parcare individuale unde se pot instala staţii de încarcare sau prize, sunt targetul nostru principal pentru utilizatorii privaţi. Ne bucurăm să fim cu un automobil electric alături de Greenfield, un complex rezidenţial recunoscut pentru calitatea aerului şi imaginea verde, cred că aici BMW i3 se integrează perfect. În plus, instalarea staţiilor de încărcare aproape de locul de parcare este în multe situaţii posibilă”, explică Dana Popescu, brand manager BMW i. „Am fost foarte bine primiţi la Greenfield. Absolut toţi cei care au testat un BMW i3 au fost foarte entuziasmaţi, în special de performanţele dinamice şi sistemele inteligente de asistenţă. Cu foarte puţine excepţii. au fost la prima experienţă cu un automboil electric. Ne bucurăm că am deschis interesul pentru această temă”, a continuat Popescu.

Despre BMW i3
BMW i3 este un automobil electric ce se remarcă printr-o serie de inovaţii absolute în industria de automobile, dintre care se distinge arhitectura LifeDrive, care combină un şasiu din aluminiu cu o structură a caroseriei din fibră de carbon. Toate eforturile în dezvoltarea BMW i3 au urmărit două direcţii importante – o masă redusă, pentru autonomie crescută şi preocuparea consecventă, în fiecare detaliu, pentru un automobil cu un impact real minim asupra mediului, nu doar în ceea ce priveşte emisiile locale. BMW i3 nu are doar avantajul deplasării cu emisii zero. Modelul vine cu o gamă largă de soluţii şi materiale pentru a proteja mediul – de la utilizarea exclusivă a energiei din surse regenerabile în procesul de producţie, la utilizarea unor materiale reciclabile (de la PET-uri la aluminiu) sau a materialelor uşor reciclabile sau biodegradabile (aşa cum este înlocuirea plasticului la interior cu fibra vegetală din kenaf). De altfel, BMW i3 este astfel singurul automobil cu certificare ISO în ceea ce priveşte emisiile de gaze de seră pe tot ciclul de viaţă al automobilului.

O versiune BMW i3 cu un baterie cu o capacitate mărită cu 50% a debutat în luna iulie a acestui an. Această versiune face din BMW i3 modelul electric cu cea mai mare autonomie disponibil pe piaţa din România şi care beneficiază şi de susţinerea programului „Rabla Plus” cu o subvenţie de 4500 Euro din preţul cu TVA. Noul BMW i3 asigură o autonomie estimată la o utilizare zilnică la 200 km. Totodată, BMW i3 este şi cel mai dinamic şi cel mai eficient model electric din România.
 

Despre Greenfield
Încadrat pe două laturi de pădurile Băneasa şi Tunari, GREENFIELD este cel mai mare proiect rezidenţial din Sectorul 1. Cartierul este situat în apropierea centrelor comerciale, a hub-ului de birouri Pipera - Aviaţiei, la câteva minute de DN1, autostrada A3 și aeroportul Henri Coandă. Conceptul acestui proiect face trecerea de la ansamblul rezidenţial de sine stătător la dezvoltarea unei comunităţi urbane integrate. Început in 2007, GREENFIELD a fost planificat a se dezvolta în mai multe faze, având ca termen de finalizare anul 2022. Complexul are o suprafaţă totală de 60 ha şi totalizează peste 6000 de locuinţe. Cele peste 900 de ha de pădure ce îmbrăţişează cartierul acţionează ca un filtru natural, asigurând cele mai scăzute temperaturi din Bucureşti în perioada de vară, iar nivelul de zgomot şi valorile emisiilor poluante sunt cu 50% mai reduse decât în centrul capitalei.