Cartierului Greenfield se extinde pentru 44 milioane de euro
Incomemagazin.ro, Ioana Ivan

Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar privat din România, lansează Ansamblul Platanilor, a treia faza de dezvoltare din complexul rezidenţial Greenfield din Băneasa, investiţie de 44 milioane euro în blocuri, infrastructură şi utilităţile aferente, ce vor fi finalizate începând cu primul trimestru al anului 2017, au anunţat, joi, reprezentanţi ai dezvoltatorului.

Apartamentele pot fi rezervate începând din luna august a acestui an. Ansamblul Platanilor este dezvoltat pe un teren în suprafaţă de 10 hectare şi cuprinde 39 de blocuri construite în regim de înălţime P+4E şi P+5E, totalizând 888 de apartamente cu 2, 3 şi 4 camere. Primele 21 blocuri, cu 476 apartamente, vor fi livrate la începutul lui 2017, iar următoarele 18 blocuri cu 412 apartamente vor fi finalizate în trimestrul al III-lea al anului viitor.

În cadrul noii dezvoltări, un important punct de atracţie îl constituie Parcul Platanilor, în care vegetaţia special aleasă va întregi o suprafaţă de 6000 mp, alături de locuri de joacă, teren de sport multifuncţional, zonă de fitness şi zonă de recreere, încântând, de asemenea, locatarii cu culori şi parfumuri de vis.

Noile apartamente vor fi dotate cu finisaje premium, încălzire în pardoseală şi pereţi externi cu grosimea de 40 de centimetri. Obiectele sanitare Ideal Standard sunt de ultimă generaţie, la fel ca şi ferestrele termopan Salamander Streamline cu 5 camere, centrala termică de tip mural în condensaţie Viessmann Vitodens, uşile Pinum, gresia şi faianţa Kerama Marazzi şi parchetul Egger de 8mm. Apartamentele situate la etaj dispun de terasă, iar cele situate la parter au grădină proprie. Majoritatea bucătăriilor sunt închise, dar pot fi şi open-space. Toate apartamentele sunt prevăzute cu spaţii pentru depozitare. Finisajele spaţiilor comune (scară interioară) sunt realizate din granit natural, iar liftul este elveţian, marca Schindler.

Prima fază a proiectului Greenfield a fost dezvoltată în perioada 2007-2010 şi este vândută în proporţie de 100%. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 10 ha şi cuprinde 680 de apartamente şi vile în cele 5 ansambluri (Rubin, Topaz, Blue, Onix şi Quartz). A două fază, Ansamblul Salcâmilor, dezvoltat în perioada 2014-2016, se întinde pe o suprafaţă de 7 ha şi cuprinde 35 de blocuri cu 924 de apartamente cu una, două, trei şi patru camere. În prezent, acesta este vândut în proporţie de 85%, informeaza agerpres.

Greenfield este cel mai mare proiect rezidenţial dezvoltat în Sectorul 1, încadrat pe două laturi de pădurile Băneasa şi Tunari.

Cartierul este situat în apropierea centrelor comerciale, a hub-ului de birouri Pipera - Aviaţiei, la câteva minute de DN1, autostrada A3 şi aeroportul internaţional Henri Coandă. Conceptul acestui proiect face trecerea de la ansamblul rezidenţial de sine stătător la dezvoltarea unei comunităţi urbane integrate. Început în 2007, Greenfield a fost planificat a se dezvolta în mai multe faze. Complexul are o suprafaţă totală de 60 ha şi totalizează peste 6.000 de locuinţe. Cele peste 900 de ha de pădure ce îmbrăţişează cartierul acţionează că un filtru natural, asigurând cele mai scăzute temperaturi şi valori de emisii poluante din Bucureşti.