Dezvoltatorul Impact ia credite bancare pentru ansamblul Greenfield
Dezvoltatorimobiliar.ro

Ansamblul rezidenţial Greenfield, din Băneasa, este într-o continuă extindere. Dezvoltatorul Impact a luat 2 credite de la Banca Transilvania pentru a finanţa lucrările la Cartierul Salcâmilor, faza a patra, conform unui comunicat de presă al companiei.


Cele 8 blocuri de 204 apartamente care vor forma faza a patra a Cartierului Salcâmilor, din ansamblul rezidenţial Greenfield, vor fi ridicate cu ajutorul fondurilor provenite de la Banca Transilvania. Dezvoltatorul imobiliar Impact a luat 2 credite, în valoare de 22,3 milioane lei de la instituţia de creditare.


Primul credit, de 18,25 milioane lei, va fi folosit pentru efectuarea lucrărilor propriu-zise. Durata creditului este de 18 luni, iar banii vor fi utilizaţi pe măsura avansării lucrărilor. Rambursarea către bancă va avea loc o dată cu vânzările locuinţelor, în cuantum a jumătate din preţul de tranzacţionare plus TVA, pentru fiecare apartament.


Al doilea credit, de 4,04 milioane lei, va fi folosit pentru finanţarea TVA. Banii vor fi traşi în decursul a 12 luni (cât durata rambursării). La fel ca şi în cazul primului credit, rambursarea se va face pe măsură ce dezvoltatorul imobiliar vinde locuinţele.


Complexul rezidenţial Greenfield a fost demarat în urmă cu 9 noi. Între 2006 şi 2010 au fost construite primele 680 de locuinţe, care astăzi sunt vândute în întregime, iar de anul trecut a fost începută o nouă fază de construcţie, cu 18 blocuri dezvoltate.

Sursa: dezvoltatorimobiliar.ro