Fonduri gestionate de Credit Value Investments investesc 12 milioane de Euro în Impact Developer and Contractor
Impact Developer & Contractor S.A., primul dezvoltator imobiliar de pe piața din România, a primit o finanțare în valoare de 12 milioane de Euro din partea unor Fonduri gestionate de Credit Value Investments (CVI), o companie poloneză de administrare

„Investiția are ca obiectiv accelerarea ritmului anual de creștere Impact” a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO Impact Developer & Contractor S.A. ”Concret, vom folosi această finanțare pentru a continua dezvoltarea proiectelor începute, dar și pentru achiziția de noi terenuri și dezvoltarea de noi proiecte rezidențiale în capitală.”

Aceasta este prima investiție a Credit Value Investments în România, iar parteneriatul cu Impact confirmă deopotrivă profilul profitabil și stabil financiar al companiei, precum și perspectivele de creștere ale acesteia. 

”Suntem mândri de faptul că putem sprijini Impact în demersurile lor de a contribui la dezvoltarea segmentului imobiliar din România. Din punctul nostru de vedere, această investiție este un angajament strategic față de piața din România” a afirmat Ciprian Nicolae, Principal, CVI.

Impact SA a emis o emisiune de 120 de obligațiuni la purtător de seria A cu o valoare nominală de 12 milioane euro, achiziționate de Fonduri administrate de CVI.

Finalizarea tranzacției a fost realizată de echipele interne ale CVI și Impact SA, ținând cont, dar fără a se limita la elemente cheie specifice sectorului în care operează Impact, de nevoile de business ale companiei, în concordanță cu profilul financiar robust al acesteia. 

CVI a fost asistată în această tranzacție de birourile din București și Varșovia ale Wolf Theiss precum și de casa de avocatură Rădulescu și Mușoi, iar impact de PeliFilip și de Linklaters Warsaw.

Înfiinţat în 1991, Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar privat din România şi cel care a introdus conceptul de “complex rezidenţial” pe piaţă autohtonă. Cu o experienţă de peste 25 de ani în domeniu, Impact numără până în prezent 16 ansambluri rezidenţiale finalizate, peste 400.000 mp construiţi şi peste 4.000 de unităţi livrate la nivel naţional.

Compania este de asemenea primul dezvoltator imobiliar listat la bursă (1996), acţiunile sale făcând parte din categoria Premium a Bursei. În 2016, IMPACT a fost premiat în cadrul Smart City Awards pentru Cel mai bun complex rezidenţial cu arhitectură şi design sustenabile (cartierul GREENFIELD) şi pentru contribuţiile importante aduse la dezvoltarea sustenabilă a oraşului şi susţinerea industriei.