IMPACT Developer & Contractor SA: venituri de peste 123 milioane lei in primele 9 luni ale anului si o crestere cu 273% a profitului net
94% din vanzari au fost generate de GREENFIELD, unul dintre cele mai bine vandute proiecte rezidentiale din Bucuresti

IMPACT Developer & Contractor SA (IMP) a incheiat primele 9 luni ale anului cu vanzari de 123 milioane lei, dintre care 112,1 milioane lei (23,6 miloane Euro) fiind din vanzarile apartamentelor, acesta reprezentand cel mai bun rezultat din istoria companiei, in crestere cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe baza acestor rezultate, profitul net aferent a crescut la 27,9 milioane lei, cu 273% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a inregistrat profit net de 7,5 milioane lei.

Cea mai mare parte a veniturilor a fost generata de vanzarile din cartierul GREENFIELD, unde in perioada ianuarie-septembrie au fost incheiate 429 contracte si precontracte. In topul preferintelor s-au situat apartamentele cu 2 camere (50%), urmate de cele cu 3 camere (36%) si apoi de cele cu 4 camere (14%).

“Rezultatele financiare exceptionale obtinute in primele 9 luni venite chiar pe fondul unei piete retinute din cauza introducerii in luna mai a legii darii in plata si din cauza finalizarii  fondurilor pentru programul Prima Casa, reconfirma calitatea proiectului GREENFIELD, care devine astfel un bestseller pe piata cartierelor rezidentiale din capitala. Prioritatile managementului in perioada urmatoare se vor indrepta atat catre finalizarea lucrarilor pentru cele 39 de blocuri noi din Greenfield cat si catre demararea de noi proiecte in Bucuresti Ghencea si Barbu Vacarescu unde compania detine aproape 30 ha destinate dezvoltarii rezidentiale. In plus, urmarim continuu tendintele si evolutia pietei astfel incat sa putem oferi produse rezidentiale atractive, asigurand recunoasterea IMPACT drept lider al pietei rezidentiale locale” a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO IMPACT.

IMPACT detine in prezent aproximativ 890.000 mp teren destinat in principal dezvoltarii de noi proiecte, in Bucuresti, care devine prioritatea de dezvoltare pe termen scurt si mediu. Terenurile inregistrate din investitii imobiliare, dar si cele din mijloace fixe, au fost reevaluate la valoarea de piata la decembrie 2015.

Datoriile companiei au scazut la trim. 3 cu 24% de la 106,83 milioane lei la 80,8 milioane lei. Gradul de indatorare la luna Septembrie este in jurul valorii de 17%, ceea ce arata o capacitate crescuta de a genera proiecte noi.