Impact începe construcţia la 39 de blocuri în ansamblul Greenfield din nordul Bucureştiului
Economica.net, Andrada Ghira

Dezvoltatorul Impact Developer & Contractor, deţinută de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, începe lucrările de construcţie la 39 de blocuri în proiectul rezidenţial Greenfield din Băneasa. Investiţia se ridică la 44 de milioane de euro. 

Legea dării în plată, care a făcut ca marile bănci să crească avansul la creditele ipotecare, nu afectează planurile de construcţie ale dezvoltatorului român. Impact investeşte 44 de milioande euro în cea de-a treia fază din proiectul Greenfield, denumită Andamblul Platanilor. 

Ansamblul Platanilor va fi dezvoltat pe un teren de 10 ha şi cuprinde 39 de blocuri construite în regim de înălţime P+4E şi P+5E, cu un total de 888 de apartamente cu două, trei şi patru camere.  Primele 21 blocuri, cu 476 apartamente, vor fi livrate la începutul lui 2017, iar următoarele 18 blocuri cu 412 apartamente vor fi finalizate în trimestrul al III-lea al anului viitor, a anunţat compania. 

Prima fază a proiectului Greenfield a fost dezvoltată în perioada 2007-2010 şi este vândută în proporţie de 100%. Aceasta se întinde pe o suprafaţă de 10 ha şi cuprinde 680 de apartamente şi vile în cele 5 ansambluri (Rubin, Topaz, Blue, Onix şi Quartz).

A două fază, Ansamblul Salcâmilor, dezvoltat în perioada 2014-2016, se întinde pe o suprafaţă de 7 ha şi cuprinde 35 de blocuri cu 924 de apartamente cu una, două, trei şi patru camere. În prezent, acesta este vândut în proporţie de 85%.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu deţine 49,4% din Impact, companie listată la Bursa de la Bucureşti. În primul semestru din acest an, dezvoltatoul a semat peste 320 de contracte şi antecontracte de vânzare pentru apartamentele din cartierul dezvoltat în nordul Bucureştiului şi pentru care a încasat circa 24 de milioane de euro.